1/3/11

Αχ Ελλάδα

(υδατογραφία πάνω σε φύλλο εγκυκλοπαίδειας)


Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω !!


Χωρίς μέσα για τη μεταφορά προς και από τα σχολεία τους είναι εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που ζουν εκτός της πόλης της Σάμου (και πανελλαδικά), αφού οι απλήρωτοι ιδιοκτήτες των λεωφορείων, διέκοψαν τα μαθητικά δρομολόγια .

Ένα τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει για πάμπολλες οικογένειες της επαρχίας, που τα παιδιά τους εξυπηρετούνταν από την αρχή της χρονιάς από μαθητικά λεωφορεία. Οι γονείς αναζητούν λύσεις για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών τους προς τα σχολεία και υποχρεώνονται οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών της επαρχίας, όλων των απομακρυσμένων περιοχών του νομού, να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δις ημερησίως (πρωί και μεσημέρι) καλύπτοντας αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων, αν και εφόσον δεν εργάζονται . Και όταν αυτό είναι ανέφικτο λόγω εργασίας ή άλλων υποχρεώσεων των γονιών , τότε οι μαθητές θα πάρουν το λεωφορείο της γραμμής πληρώνοντας καθημερινά κανονικά το εισιτήριο και θα φτάσουν στο σχολείο αργοπορημένοι (λόγω δρομολογίων) δηλαδή θα χάσουν την πρώτη ώρα του σχολειού και θα φύγουν πριν την παράδοση του τελευταίου μαθήματος για να προλάβουν το λεωφορείο της επιστροφής.

Κι ενώ οι συζητήσεις μεταξύ λεωφορειούχων, γονέων και πολιτείας συνεχίζονται , αλλά τα χρήματα δεν βρίσκονται , το θέμα της μεταφοράς των μαθητών εξελίσσεται σ ένα πρόβλημα χωρίς λύση.


Ελπίζοντας σιγοτραγουδώ το "Αχ Ελλάδα"

σε στίχους του μεγάλου Μανώλη Ρασούλη :


Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω


Αχ Ελλάδα θα στο πω
πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι
μ' εκβιάζεις μου κολλάς
σαν το νόθο με πετάς
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι.



( μικρή ακουαρέλα )



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε έχεις απόλυτο δίκιο.Όμως πόσοι από εμας μέχρι χτες δεν βολευτήκαμε και καλοπεράσαμε στιρίζοντας τα κυβερνώντα κόμματα; Πόσοι δεν βολευτήκαμε σε καρεκλίτσες και καρεκλάρες ενώ οι άλλοι τραβάγαν κουπί στην γαλέρα που εμείς καθόμασταν;Τώρα που μας ζορίζουν κρατάμε αποστάσεις; εγώ νομίζω πως μαζί τελικά τα φάγατε, Εσείς, τα παγκαλάκια και τα καραμανλάκια...εγώ πάντως όχι....

Heliotypon είπε...

Αν ο Πάγκαλος δεν εννοούσε όλους τους Έλληνες όταν έλεγε την περίφημη ρήση ("μαζί τα φάγαμε"), αλλά το έλεγε: "μαζί τα φάγαμε, εμείς και οι καρεκλοκένταυροι" θα ήταν σωστός! Και θα του λέγαμε μπράβο!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!