30/1/12

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ





Οι «ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» είναι μια εθελοντική κίνηση που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος και έχει ως στόχο να δώσει χαρά στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, ακόμα και σε νοσοκομεία, φιλοτεχνώντας έργα για τους χώρους και τα δωμάτιά τους.
Οι καλλιτέχνες είναι και οι ίδιοι παιδιά, που ξέχασαν απλά να μεγαλώσουν. Ανακατεύουν τα χρώματά τους, συνεργάζονται, συνομιλούν, παίζουν, δημιουργούν. Τους ενδιαφέρει η επαφή με τα παιδιά κι η τέχνη ως δράση, όχι απλά σαν έργο τέχνης που στολίζει έναν χώρο ή εκφράζει μια θέση-στάση-φιλοσοφία. Όταν μάλιστα ανακαλύπτουν και μικρούς καλλιτέχνες ανάμεσα στα παιδιά τότε ο ενθουσιασμός τους μεγαλώνει.
Η φιλοδοξία τους είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή από γενιά σε γενιά και με τα χρώματα τους να δώσουν χαρά κι αισιοδοξία σε πολλά παιδιά στην Αθήνα, αλλά και σ΄ άλλες πόλεις της χώρας μας.
Έτσι, κάποιοι καλλιτέχνες -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- από πολλά μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Άρτα, Τρίπολη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Βέροια, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Νάξο, Χίο κ.ά.) ακόμα κι από εξωτερικό (Αγγλία), πήραν τα πινέλα τους και αποφάσισαν να δράσουν στα πλαίσια ενός κοινού στόχου: Περισσότερα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ σ΄ένα πολύχρωμο κι αισιόδοξο περιβάλλον.

Σε λίγες μέρες η ομάδα θα λάβει μέρος στην έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί στο Π. Φάληρο, στο πολιτιστικό κέντρο «Φλοίσβος», από τις 11 μέχρι 24 Φλεβάρη 2012, που διοργανώνεται από την «ΠΙΣΤΗ» με έργα των παιδιών και καλλιτεχνών.
Όλα τα έργα θα πωληθούν σε συμβολική τιμή, από την ΠΙΣΤΗ, με σκοπό να αγοραστούν υλικά ζωγραφικής για τις δραστηριότητες των παιδιών.
ΝΕΑ ΜΕΛΗ είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα, για να συμβάλλουν στο έργο τους, καθώς εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των ιδρυμάτων και αυξάνονται οι ανάγκες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους:
e- mail: irenekourtz.art@gmail.com
Στο Facebook στη σελίδα: ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Επίσης, γίνονται δεκτές προσφορές-χορηγίες σε χρώματα και υλικά ζωγραφικής.


Έχουμε λάβει με email αρκετά έργα, αλλά θα μπορούσαμε να προσφέρουμε περισσότερα.... Όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν με έργα που ήδη έχουν (δεν χρειάζεται να είναι παιδικά), υπάρχει χρόνος και να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μια και η έκθεση θα γίνει 14-24 Φλεβάρη. Κατ΄αρχήν πρώτα στέλνετε φωτογραφίες των έργων σας για να έχουμε αρχείο και να τ΄ανεβάζουμε στην σελίδα μας. Ήδη όσων έχουν στείλει τ΄ανεβάσαμε. Οι νέοι συμμετέχοντες ας μας στείλουν κι ένα μικρό βιογραφικό για να έχουμε στην ομάδα τα στοιχεία τους. Όσα είναι ακουαρέλες πρέπει να κορνιζαριστούν. Τιμή προτείνετε να βάλουν οι καλλιτέχνες, αλλά πρέπει να είναι συμβολική, γιατί ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός. Ο σύλλογος "Η ΠΙΣΤΗ" θα τα διαθέσει και θα συγκεντρώσει τα χρήματα (εμείς έχουμε αρχή μας σαν ομάδα να μην συναλλασσόμαστε με χρήματα, για ευνόητους λόγους) Κι έπειτα τα όμορφα έργα σας μπορείτε να τα στείλετε κατευθείαν στον σύλλογο "Η ΠΙΣΤΗ", ως εξής: ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Το όνομα σας κ.λ.π. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "Η ΠΙΣΤΗ" Για την έκθεση ΤΑΟ Ηγήμονος 2β - 5ος όροφος Γουδί υπόψιν κ.Στέλλας Αναγνωστέλια για Ρίτα Οικονόμου Τηλ.210 7488961 Αθήνα Τ.Κ. 15773


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Η ΠΙΣΤΗ

Η 1η Έκθεση Ζωγραφική «Ανάμεσά σας» των Νοσηλευόμενων παιδιών του
Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (Τ.Α.Ο.) του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ» στήνεται από τις 11-13 Φεβρουαρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ».
Στις 14 Φεβρουαρίου από 17.00-21.00 όλο το προσωπικό της Κλινικής θα υποδεχτεί τα Νοσηλευόμενα παιδιά με τις οικογένειές τους. Στις 16-17-20-21-22 από τις 09.30-13.00 θα επισκεφθούν την Έκθεσή μας μαθητές σχολείων των γύρω περιοχών.
Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 (Παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου) από τις 18.00-21.00.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 θα υπάρξει στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η σημασία της ζωγραφικής στο Ογκολογικό Νοσοκομείο».

Είσαστε προσκεκλημένοι !!




Ως νέο μέλος των * Ζωγράφων σε δράση για τα παιδιά *
στέλνω την ελάχιστη προσφορά μου για τον όμορφο σκοπό του Συλλόγου ΠΙΣΤΗ

που είναι 2 μικροί παιδικοί πίνακες (20χ60)
με τίτλο *Τα παιδία παίζει* (υδατοχρώματα και σινική μελάνη)




Ελπίζω οι εθελοντές *Ζωγράφοι σε δράση* να γίνουν περισσότεροι
κι έτσι η πολύχρωμη προσφορά στα παιδιά θα αυξηθεί σημαντικά
κι
εύχομαι η εκδήλωση του συλλόγου *Πίστη* να έχει επιτυχία
για να αγοραστούν πολλά υλικά ζωγραφικής
που θα χαρίσουν πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα !!

7 σχόλια:

Mariela είπε...

Μπράβο Αθηνά!!
Είναι φοβερή ομάδα και κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Στην προηγούμενη έκθεση τους είχα κι εγώ μια συμμετοχή!
Η Ειρήνη είναι αυτό που λέμε "ψυχάρα"
αλλά και όλοι όσοι δουλεύουν γι αυτό είναι υπέροχα παιδιά!!
να είσαι καλά!

Maria Villioti είπε...

Αθηνά αυτά δεν τα είχα δει...Σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ για την υποστήριξη!Είμαστε μαζί λοιπόν σε μια κοινή δράση!Τα έργα σου σε ποιον τα έστειλες;Στην Ειρήνη;Δεν τα έχω δει στη σελίδα μας.Πάω να ψάξω και να τα βάλω αν δεν είναι.Στείλε μου αν θες και το επώνυμό σου με email για να το γράψω. marvillioti@gmail.com
Δεν είχα έρθει γενικώς εδώ... τώρα θαυμάζω τα έργα σου!

Flora είπε...

Aθηνά εύγε και πάλι εύγε!!!!

Θα αντιγράψω αυτήν την ανάρτηση να την παρουσιάσω στους μαθητές μου. Φυσικά, θα πω ότι είναι από τη γνωστή φίλη μου τη Σαμιώτισσα, την Αθηνά...

Εύγε.
Τέτοια χρειάζονται σήμερα, Αθηνά.
Ακριβώς τέτοια!

Τα εργάκια ... τέλεια!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

@ Mariela καλημέρα,
είναι μια αξιόλογη εθελοντική ομάδα που έχει διάθεση για προσφορά στα παιδιά !!
Και κάνουν εξαιρετική δουλειά !!
Χαίρομαι που είμαι μέλος , έστω κι από μακριά !!
Σκέφτομαι πόσο ωραία θα είναι να γεμίσουν τα παιδικά δωμάτια των νοσοκομείων, των ιδρυμάτων κλπ με ζωγραφιές και χρώματα , να τα βλέπουν τα παιδικά ματάκια και να χαίρονται και να χαμογελούν και να ταξιδεύουν !!!!!!!!!
Μαριέλα εσύ που είσαι τόσο δημιουργική, βάλε κι εσύ το πινελάκι σου και τα χρώματά σου πάλι σε δράση γι αυτή την κίνηση και για τα παιδιά !!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

@ Maria Villioti καλημέρα
δεν το ήξερα ότι είσαι ενεργό μέλος της ζωγραφοκίνησης για τα παιδιά!! Δεν μπλογκοβολτάρω τώρα τελευταία και πολύ.
Με το σχόλιο σου το κατάλαβα !
Για την ομάδα έμαθα από την ανάρτηση της Φανής Παπ. και επικοινώνησα με την Ειρήνη , η οποία μου έδωσε οδηγίες για την αποστολή !!
Θα συνεισφέρω όσο μπορώ!!
Μαζί για τον ίδιο σκοπό , ναι,
αλλά εσείς που είσαστε στην πρωτεύουσα έχετε και την οργάνωση και το τρέξιμο !!
Σ ευχαριστώ για την βοήθεια
και για τα καλά σου λόγια

Aθηνά Π.Κ. είπε...

@ Flora καλημέρα ,
σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,
η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολύ για να βάλω τα έργα μου στην ανάρτηση, αλλά ήθελα να κάνω γνωστή την ύπαρξη και δράση της ζωγραφοκίνησης στους επισκέπτες της σελίδας μου και να ωθήσω και άλλους να προσφέρουν!!
Είναι καλό αυτά τα πράγματα να γίνονται σιωπηλά !
Όσο για τα εύσημα,
ανήκουν κυρίως στα ενεργά μέλη της ζωγραφοκίνησης αυτής!!
Εγώ εξ αποστάσεως θα είμαι μέλος!!
Η ζωγραφική είναι κάτι που μ΄αρέσει, έχω διάθεση για προσφορά ,θα βρίσκω λίγο χρόνο για δημιουργία με χρώματα κι αγάπη !!
Τι καλύτερο από το να χαρίζεις πολύχρωμα χαμόγελα σε παιδικά μουτράκια ;

Aθηνά Π.Κ. είπε...

@ Flora πέρασα από την ΕΦΗΒΙΚΗ ΜΑΤΙΑ και είδα την ανάρτηση !!
Σε ευχαριστώ !!
Αυτό είναι το σημαντικό ,
να γίνει γνωστή η κίνηση, να αποκτήσει περισσότερα μέλη, να γίνει μεγαλύτερη η προσφορά, να χρωματίσουμε περισσότερους χώρους, να αγαπήσουν περισσότερα παιδιά την ζωγραφική !!!!

Και το καλύτερο ;
Να ζωγραφίσουν μεγαλύτερα παιδιά (έφηβοι μαθητές σου) για μικρότερα παιδιά !!